Lohikääämelapsi ei ole suinkaan lohikäärmeen ja ihmisen yhteinen jälkeläinen, vaan pikemminkin maaginen sivutuote. Magiankäyttäjät eivät aina hallitse loitsujaan täysin. Vaikka loitsu täyttäisikin tarkoituksensa, sillä voi olla lisäseurauksia. Maagikko nimeltään Euruan suoritti mutkikkaan rituaalin ennustaakseen tulevaa. Hän onnistui kyllä kutsumaan sopivan hengen kertomaan tulevaisuudesta, mutta hengen poistuessa sen hallitsemiseen käytettyyn taikaympyrään ilmestyi pieni käärö. Tarkempi tutkimus osoitti käärön olevan pieni, nahkasiipinen ja suippokorvainen vauva.

Euruan onnistui hoitamaan ja ruokkimaan pikku vaihdokasta, ja nimesi tämän. Sharan kasvoi ihmislasta nopeammin, ja on kuvassa viiden vanha. Hän on oppinut magiaa seuraamalla kasvattajansa puuhia, ja on ilmeisesti luontainen magiankäyttäjä, koska ei ole keskenkasvuisuudestaan huolimatta onnistunut tekemään mitään vakavaa vahinkoa ympäristölleen tai itselleen.

Sharan ei vaikuta olevan erityisen kiintynyt kasvattajaansa, eikä ilmaise kovin laajaa inhimillisten tunteiden skaalaa. Hänellä on jatkuvasti epäluuloinen ilme kasvoillaan. Euruan ei oikein tiedä, mitä lapselle tekisi. Ihmisyhteisöön se sopeutuisi huonosti, eikä hänellä ole aavistustakaan mistä lapsi on kotoisin. Lisäksi Sharanin ennen lentokyvyttömät siivet ovat alkaneet kasvaa nopeasti suhteessa muuhun kehoon. Pian tyttö voi olla lähtemässä lentoon.